Alles beweegt, gaat vooruit. Dat zit in onze natuur. Beweging is normaal. Toch zijn we ons hele leven zijn we bezig om dingen vast te klikken. Een huis, een baan, een relatie. Zekerheid creëren. En terwijl we vasthouden aan het vertrouwde, gaat alles om ons heen vooruit. Door het ‘rotsvast’ vertrouwen in vandaag, staan we stil. Sterker nog, als je in acht neemt dat alles om ons heen vooruit gaat – de maatschappij, technologie, mensen – staan we niet stil, maar gaan we zelfs achteruit.

So welcome to yesterday…

Er zijn mensen die zich vol bravoure in nieuwe avonturen storten. Een enorme ommezwaai maken in hun leven. Soms ook nog ‘demonstratief’. Only a few..

Not for you?  Logisch. Dat zou een mooi zooitje worden. Op zich een interessant experiment, maar waar draait het nu eigen om? Je openstellen voor nieuwe dingen. Ruimte maken in alle vastigheid en vertrouwde dingen voor iets anders. In de natuur gaan dingen ook met kleine stapjes. Geleidelijk en toch vooruit.

Hoe? It’s so simple. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn eigen ervaring en inzicht heel graag wil delen. Omdat het me veel gebracht heeft, en ik dat iedereen gun. Dus hoe? Elke week iets te doen waarvan je niet weet wat er uit komt. Iets doen zonder doel. Een mini avontuur. Ontdekken in het klein. Dat zijn we niet gewend, want alles moet een doel hebben. Het moeillijkste is om dat los te laten.

Wat dan? Een gesprek voeren met iemand die je niet kent, een event bezoeken zonder doel, ergens heen gaan, waar je nog nooit ben geweest, iets doen, terwijl je niet weet of je het kan. Gewoon kleine dingen die daarmee heel ‘doable’ zijn. Maar wel elke week. En omdat alles is ingeregeld, regel je dit ook in. Tot het normaal is om open te staan, nieuwe dingen aan te gaan, zonder dat je weet wat er uit komt. Zo ontstaat beweging. Waarheen? Dat is het mooie, dat weet je niet.

Oneliners zijn eenvoudig. Open deuren. Tot je er over na gaat denken, wat het echt betekent. En wat je ermee doet. To do, doing, done… Waar sta jij?