Sign of Life helpt nabestaanden met digitale erfenis

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Een vriend is overleden, maar blijft toch zichtbaar op social media. Laatst nog, bij het spelen van Dragon City. Krijg ik het voorstel om een overleden vriendin uit te nodigen om mee te spelen. Omdat ze nog op Facebook zit. Slik.

Het opheffen van social media accounts is niet alleen gedoe. Het is soms haast onmogelijk. Nabestaanden voelen zich onmachtig, omdat ze het niet voor elkaar krijgen. En het probleem wordt alleen maar groter. Deze week schreef RTL Nieuws dat Facebook een enorme begraafplaats wordt. Alleen dit jaar gaan al bijna een miljoen Facebookgebruikers dood.

Het onderwerp ‘digitale nalatenschap’ is met de huidige adoptie van sociale media en cloud relevanter dan ooit. Dus is er behoefte aan een oplossing. Vanuit nabestaanden, de uitvaartbranche en vanuit de social media kanalen zelf. Start-up Sign of Life helpt nabestaanden om op een eenvoudige manier social media accounts en cloud diensten op te heffen. Via de app of de website geef je aan wat er moet gebeuren en in een paar simpele stappen is de digitale erfenis afgehandeld.

Oprichters Willem Tukker en Niels van de Plas kwamen met het idee na het zien van een pijnlijke felicitatie op de Facebook-pagina van een overleden vriend. Naar verwachting is het platform medio 2016 volledig live.