ING

ING is een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse origine die diensten levert op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen. Een Europese bank met aantrekkelijke thuismarktposities in Noord-Europa en groeimogelijkheden in Centraal- en Oost- Europa en Azië, met ruim 80.000 medewerkers wereldwijd.

In 2012 heb ik gewerkt als senior communicatie adviseur, binnen Corporate Communicatie. Tijdens deze opdracht (zwangerschapsverlof) adviseerde ik de business line Retail Banking International en was ik verantwoordelijk voor de coördinatie van het internationale communicatie netwerk; het (uit)bouwen van de relaties met de locale communicatie teams en het faciliteren van de doorvertaling van de overall communicatie strategie naar een locale/regionale strategie.
Ook was ik verantwoordelijk voor de wereldwijde adoptie van het social collaboration platform (Buzz) en de ontwikkeling van een geïntegreerde online communicatie strategie.

In 2013 was ik als adviseur onderdeel van het Collaboration team, gericht op het introduceren en uitbouwen van een (social) collaborative way of working. Hierbij heb ik intensief samengewerkt met Orange Trail.