Thuiswerkcoaching is een concept van EmpoweringPeople om thuiswerkers en thuiswerkmanagers te helpen om ontspannen en efficiënt te werken vanuit huis. We introduceren nu een gratis ‘doe het zelf’ pakket voor bedrijven, want het onvoorbereid en onverwacht thuis moeten werken is een mogelijke bron van stress voor medewerkers. Door medewerkers in deze situatie goed te begeleiden kan een burn-out golf worden voorkomen.

Ineens moet iedereen thuiswerken. Terwijl we jarenlang hebben geploeterd om hier een goede modus voor te vinden, gaat nu verplicht de knop om. Dat gaat niet vanzelfsprekend goed. Hoewel er heel veel informatie beschikbaar is, lijkt de aandacht alleen te liggen bij de enorme hoeveelheid aan beschikbare tools en techniek. Aandacht voor het organiseren van je werk –  de juiste plek en het invullen van je werkdag – is er nauwelijks, en juist daar gaat het vaak mis.

Stel: je werkt ineens thuis. Het zijn juist de simpele dingen waar je tegenaan loopt. Waar ga je zitten? Waar moet een thuiswerkplek aan voldoen, nu je niet de luxe hebt om een ergonoom langs te laten komen? Hoe ga je om met je andere huisgenoten, zoals je kinderen? En hoe organiseer je werk en privé als dat allemaal vanuit dezelfde locatie plaatsvindt? Daar ligt de focus van thuiswerkcoaching. 

We worden ineens geconfronteerd met de grootste transformatie in onze tijd. Gaandeweg gaan we ontdekken wat het voor ons als mens, als organisatie en als maatschappij gaat betekenen. Duidelijk is dat werk nooit meer hetzelfde zal zijn. Daarom is het belangrijk om iedereen goed te faciliteren in deze nieuwe realiteit van thuiswerken, zodat we allemaal aan boord blijven.

Met thuiswerkcoaching voor bedrijven bieden we een eenvoudig en gratis ‘doe het zelf’ pakket, waarmee bedrijven snel begeleiding kunnen inrichten om medewerkers te helpen in deze nieuwe realiteit. Kernelement is peer-to-peer coaching. Ervaren thuiswerkers inzetten om onervaren thuiswerkers op weg te helpen. Dat wordt gecombineerd met een online community; een centrale plek voor vragen en advies. Aparte aandacht is er ook voor de thuiswerkmanager, om te leren sturen op output, in plaats van aanwezigheid. Bedrijven kunnen er zelf direct mee aan de slag. 

Thuiswerkcoaching voor bedrijven is een pragmatisch pakket voor en door je eigen medewerkers. Zo wordt thuiswerken een gezamenlijk ontwikkeltraject binnen de organisatie, met ruimte voor reflectie en groei. En.. door aandacht te geven aan de uitdagingen van thuiswerken voorkom je een burn-out golf.

Samen thuiswerken laten werken. Daar gaat het om.

Thuiswerkcoaching voor bedrijven

Het pakket bestaat uit drie documenten:

  1. Aanpak Thuiswerkcoaching voor bedrijven. Een stap voor stap draaiboek om het programma neer te zetten, inclusief instructie voor coaches, outputformulieren en mailteksten.
  2. Thuiswerkgids voor thuiswerkers, inclusief checklist.
  3. Manifesto voor thuiswerkmanagers, inclusief checklist.